Beyşehir Ziraat Odası

Vatan Hürriyet Ekmek

ZOBİS
ZOBİS
Beyşehir Ziraat Odası > Haberler > Beyşehir Ziraat Odası Genel Kurulu

Beyşehir Ziraat Odası Genel Kurulu

Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı Genel Kurulu 

Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı Genel Kurulunda  Mustafa Ağralı güven tazeledi

 Genel kurul toplantısı Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı toplantı salonunda 12 Şubat 2023 Pazar Günü yapıldı. Yapılan yoklama sonucunda çoğunluğun sağlanması  ile  divan kurulu teklifi alındı.Divan kurulu  başkanlığına Hüyük Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına Hürriyet Şahin , başkan yardımcılığına Mehmet Arkan, katip üyeliklere İhsan Gökmenoğlu ve Cengiz Keleş  seçildi



Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması sonucunda gündem maddelerine geçildi. Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı  Şemsi Bayraktar'ın mesajı okundu.2019,2020,2021,2022 yılları faaliyet raporları , kesin hesapları  incelenmesi neticesinde kabul edilmesi oylaması yapıldı. İbra için  yapılan oylama sonucunda meclis ve yönetim kurulunun ibrası kabul edildi.

Beyşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ağralı genel kurul üyelerine yaptığı konuşmasında ;

''Sayın Divan Başkanı , sayın divan üyeleri, Beyşehir Ziraat Odası Başkanlığı’nın çok kıymetli delegeleri, basınımızın saygıdeğer mensupları

Hepinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem afeti ülkemizi ve milletimizi derinden yaralamıştır. Deprem afetinde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza   Yüce Mevla'dan rahmet , yaralı vatandaşlarımıza  şifa , enkaz altında hayata tutunabilmiş vatandaşlarımıza dayanma gücü ve kurtuluş,  yakınlarını kaybeden vatandaşlarımıza  sabırlar niyaz ederim.

2020 yılında ülkemizi ve dünyayı etkisi altına alan pandemi süreci , yaşanan tarımsal kuraklık, tarımsal üretim girdilerinin arzının azalması ve maliyetlerinin yükselmesi çiftçimizi zor durumda bırakmıştır. Yaşanan bu süreçte çiftçimizin üretime devam edebilmesi için odamızın imkanları çerçevesinde çiftçimizin yanında olmaya çalıştık.

Makine parkımız ile tohum eleme tesisimizle ve Beyşehir Ziraat Odası İktisadi İşletmesi tohum, gübre ve ilaç satış mağazamızla uygun fiyatla  hizmet üretmeye çalıştık.

Bu hizmetler ile çiftçimiz tarlasına ,bahçesine, bağına, ahırına, ağılına küsmesin , üretmeye devam etsin istedik. Üyemizden aldığımız aidatların üreticimize hizmet olarak dönmesi için mücadele ettik. Takdir siz değerli genel kurul üyelerinin.

Hizmet kalitemizi ve çeşitliliğini artırmak için Konya Büyükşehir Belediyesi desteği ile yeni taş toplama makinesi , toprak yüzeyine dağıtma ve yaprak yüzeyine uygulama  kükürt makineleri makine parkına kazandırılmıştır.

Olağan Genel Kurulumuzun Beyşehir’imize ve çiftçilerimize hayırlar getirmesini Yüce Mevla'dan niyaz eder, hepinizi saygı ve sevgilerimle selamlarım''. dedi


Divan Başkanı Hürriyet Şahin '' Divan Başkanı Hürriyet Şahin 'de kapanış konuşmasında; pandemi döneminde tüm oda başkanları ve personeli saat mevhumu olmadan canla başla çalıştılar. 2 yıl önce tarlaya attığımız tohumu bile alamadık. Geçen yıl iyi geçti hasılatımız, inşallah kışın nasıl geçeceği belli değil bu yılda, şu ana kadar en azından tohumlarımız yeşerdi, toprağın yüzüne çıktı. Baharın Cenabı Allah hepimizin yüzünü güldürür, ama hiç hesapta olmayan bir deprem yaşadık. Bu depremle birlikte bütün devletin kurumları ile birlikte ziraat odaları, genel merkezimizin talimatı doğrultusunda; orda afette kalan vatandaşlarımıza yetişmek için uğraşıyoruz. Ben kendim şahsi olarak üç aile getirdim köydeki evime yerleştirdim. Hepimiz uğraşıyoruz, onun için çiftçiler bu ülkenin bel kemiğidir. Yıllardır söylüyoruz, şu tarım alanlarına yapmayın inşaatları diye. Tarım alanlarında belediye meclislerinde, encümenlerinde imar planları hazırlanırken ziraat odası gibi kurumlardan bir danışman olarak yanınızda bulundurun nereye inşaat yapılır, nereye inşaat yapılmaz diye. Gelecek nesiller bu binaları yıkıpta yerine ekin mi ekecek. Ne yiyeceğiz taş kırığımı yiyeceğiz, diyoruz bunları Anadolu lehçesiyle çoğu yerde. Ben iki dönem belediye başkanlığı da yaptım anlatamadım, insanlar ranta gidiyor. Biz Beyşehir olarak, Hüyük olarak bu konuda uyanık olalım, tarlalarımıza sahip çıkalım, toprağımıza sahip çıkalım. Çünkü gelecek iki şekli elinde tutan toplumların olacak. Bir gıda, iki enerji, bu iki şeyi elinde bulundurmayan toplumların geleceği söz konusu değildi. Bu seçimlerin çiftçilerimize hayırlı olmasını dilerim” dedi

.


Genel Kurulda blok liste yapılmasına karar verilen 21 asil 21 yedek meclis üyesi seçiminde 51 delegenin oy kullandığı seçimde Mustafa Ağralı'nın listesi 51 oyla seçildi.  Seçilen meclis üyeleri arasından  7 asil 7 yedek yönetim kurulu üyeleri seçimi yapıldı.