Beyşehir Ziraat Odası

ZOBİS
Beyşehir Ziraat Odası > Haberler > Beyşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Basın Bildirisi

Beyşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Basın Bildirisi

Beyşehir Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ağralı, yaklaşan ekim sezonu için toprak işlemenin başladığını belirtti. Toprak işleme  öncesinde önüne geçilemeyen anız yakma alışkanlığının tekrar görülmeye başladığını belirten Ağralı ‘Anız yakmak doğal yaşamı yok eden çevresel bir felakettir. Anız yakıldığı zaman topraktan gelen ve tekrara toprağa dönecek organik madde dönüşüm zincirinin kırılarak organik maddenin yok olmasına, toprak içerisinde bulunan bitkisel üretim için yararlı insanlığın hizmetine tahsis edilmiş mikroorganizmaların yok olmasına ,üretimi yapılan kültür bitkilerine zarar veren  tarla faresi gibi zararlıların doğal düşmanı  yılan, tilki vs. gibi hayvanların yok olmasına ve yok oluşlar ile topraklarımızın verimliliğinin yok olmasına ,üretimin yok olmasına sebep olan felakettir.Üzerinde tarımsal üretim yaptığımız topraklar atalarımızdan yadigar geleceğimizin teminatı çocuklarımızın emanetidir. Emanetimize iyi bakmalı, halel getirmemeliyiz.Yağışa bağlı kuru şartlarda üretim yapan çiftçinin , anızın toprakta çürümemesi gibi sebeple anız yaktığını belirten Mustafa Ağralı toprak işleme öncesi  Dekara 5Kg Üre gübrenin serpilerek toprak işleminin yapılması sonucunda anızın çürümesi sağlanabilir ve toprak verimliliği artırılabilir’ dedi.